Спортен празник се състоя по повод една година от създаването на Пернишкия университет.

Петък, 10 Юни 2011 13:40

Пернишки Университет
Първият рожден ден на Европейския политехнически университет бе отпразнуван със спортен празник, в който се включиха студенти и ученици от пернишки училища. Всички те мериха сили в туринир по шах, лекоатлетическа щафета и стрийтбол. В бягането първи станаха децата от основно училище „св. Иван Рилски“ на възраст от 5 до 8 и при по – големите от 9 до 12 клас, най – бързи бяха възпитаниците на природо- математическата гимназия „Христо Смирненски“. .

Началото на състезанията по повод първата годишнина на Европейския политехнически университет бе дадено от заместник ректора по учебната дейност доцент Стефан Николов. В първата част на спортния празник се проведе турнир по шах, лекоатлетическа щафета и стрийтбол. Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков също присъства на университетския празник. Той даде началото и на състезанията по стрийтбол, там отборите на университета, Металург, Перник и спортното училище Олимпиец мериха сили. Министър Николов заяви , че предстои да се изготви план-сметка и да се обмислят възможностите за осигуряване на средства за ремонт на Стадион ни мира в Перник

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.