В Перник се проведе традиционният турнир по борба за ученици

Вторник, 10 Май 2011 13:52

Зала Дружба
Традиционен турнир по борба се проведе днес. Повече от 50 деца от пет пернишки училища изявиха желание да премерят сили на тепиха в зала Дружба,информира екип на ТВ"Кракра ".

Турнир по борба посветен на деня на българския спорт и град Перник се проведе днес в зала Дружба. Той е организиран с общите усилия на община Перник, региналният инспекторат по образованието и клуб по борба Миньор – Перник. Началото бе дадено от заместник кметът Иван Джегалски. Състезанието е предимно за деца, които нямат опит в този спорт, но имат желание да се занимават с него. Тази година имаше записали се за участие турнира представители на основно училище „Иван Рилски“, на седмото, „Петър Берон“, от дивотино и на „св. Константин Кирил – Философ“. Вече втора година треньорите от Перник търсят нови таланти. Според учителите по физическо възпитание трябва да има повече подобни състезания, така че този и други видове спорт в Перник отново да спечелят повече последователи сред подрастващите.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.