Втори ден в Перник текът състезанията по баскетбол за ученици

Четвъртък, 28 Април 2011 13:43

Баскетбол
Вчера в Зоналния турнир по баскетбол се състезаваха момичетата,днес отборите на момчетата от цялата югозападна зона мериха сили в зала "Борис Гюдеров "

Четири отбора се борят за първото място в зоналния етап на ученическите първенства по баскетбол. За пореден път Перник е домакин, а организатор на състезанието е ученически спортен клуб „Кракра“. Момчета във възрастова група от 5 до 7 клас от Перник, Кюстендил, Ботевград и Петрич бяха претенденти за челната позиция, която автоматично праща отбора на финали. Сочени за фароти за първото място са децата от основно училище Никола Йонков Вапцаров Ботевград. Все по често се наблюдава липсата на интерес от страна подрастващите към спортуването. Да припомним, че Перник бе представен и във възрастовата група от 7 до 12 клас отново в баскетбола, момчетата обаче не стигнаха до заветното първо място, силите им стигнаха за среброто.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.