Баскетболистките на "Миньор" надиграха Берое

Четвъртък, 15 Април 2010 13:24
Миньор успя да изравни четвъртфиналната си серия след мача с Берое. Жълто - черните баскетболистки се наложиха във втората си среща срещу старозагорки със 80:72 в домакинска среща в зала Миньор. Така Перничанки си осигуриха още един решаващ двубой за определяне на последния полуфиналист в нациоиналаната баскетболна лига при жените. Баскетболистките на Миньор - Перник успяха да изравнят полуфиналната си серия, след като се наложиха във втория мач от поредицата разменни гостувания с Берое. Двубоите бяха част от полуфиналните срещи в националната баскетболна лига при жените. Жълто - черните се наложиха убедително като домакини над старозагорки с резултат 80:72. След едно равностойно първо полувреме, миньорки изиграха силна трета част, в която си осигуриха и успеха. Двата тима ще се срещнат отново в събота (17 април), за да решат кой продължава напред и съответно кой ще играе с Дунав Еконт на полуфинал. Първата част бе много равностойна и вървеше кош за кош, въпреки това след края на първата част гостенките водеха с 19-22. Втората част не се различаваше по резултат от първата, единствено лидерството бе в ръцете на домакините. Така двата отбора се оттеглиха за почивка при 40:38. Миньор започна много силно след почивката и след серия от 8-0 за първи път направи разликата двуцифрена. Гостенките вкараха един кош, но нова серия, този път от 10-2, даде сериозна преднина на домакините. Тя се запази до края на третата част, 67-50. Беройки започнаха настървено последната част и след начало от 4-11 те намалиха пасива си до 7 точки. Домакините обаче набързо вдигнаха разликата отново над 10 точки и я запазиха почти до края. Едва в последната минута на мача тя бе свалена до 8, но за повече нямаше време. Най-резултатна за победителките стана Камелия Михалкова с 23 точки, 8 борби и 6 асистенции. Радмила Нешева добави 21 точки и 7 асистенции, а Ралица Василева завърши с 18 точки и 7 борби. За гостенките от Стара Загора с 21 точки, 9 борби и 7 асистенции приключи Петя Джамбазка. Латаша Байърс добави 18 точки и 9 борби, а Ралица Нанева вкара 12 точки. Вече е ясен първият отбор, класирал се за полуфинали - Монтана 2003. По този начин вече се оформи и едната полуфинална двойка – Лукойл Нефтохимик срещу Монтана 2003. Остава да се изиграе един последен и решаващ двубой от етап четвъртфинали, който ще определи и кой тим ще бъде съперник на Дунав Еконт в другата полуфинална двойка. Така на 17 април в зала Общинска в Стара Загора ще се определи другия полуфиналист - Миньор или Берое 07.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар




ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.