Миньор замина за Анталия

Четвъртък, 04 Февруари 2010 12:33
Отборът на Миньор замина днес за втория етап от своята подготовка в турския курорт Анталия. На турска земя хитът от есента Миньор ще изиграе пет контроли. Перничани си поделят чартър със столичните тимове на Локомотив и Славия. Антон Велков взе 27 футболисти, с отбора пътуват и тримата контузени играчи като Васил Божиков, Христо Господинов и Даниел Златков. Изследванията на младежкия национал Златков са добри и на него ще му трябват няколко дни почивка, докато започне да тренира наравно с останалите. Първата контрола е на 6 февруари срещу Санфрече (Хирошима, Япония) един от най-силните отбори от Джей лигата в Япония. Останалите контроли са на 9 февруари с отбора на Сеница /Словакия/, на 12 с Риека /Хърватска/ В Деня на влюбените, 14.02. - Миньорци ще играят срещу Рудар /Черна гора/. На 16 този месец жълто-черните срещат полския тим Пяст /Гливице. Надявам се лагерът в Анталия да мине добре. „В отбора има достатъчно професионалисти, които да проведат подготовката и да направят максималното да се постигнат едни високи резултати през пролетния полусезон”, Това заяви в интервю за Novsport.com президентът на „чуковете” Никифор Вангелов. „Много ми се иска Миньор да продължи увереното си представяне от есента и след трансфера на Румен Трифонов. Освен това се надявам Миньор да покаже още много стойностни футболисти. Всичко е в ръцете на спортно-техническото ръководство. Нямам наблюдения върху новото попълнение Николай Харизанов, който през есента разтрогна със Спортист (Своге), но се надявам да покаже добри спортно-технически качества и да придобие прословутия пернишки дух”, подчерта той. „Миналата година играхме полуфинал за Купата на България, така че целта тази година е да играем финал. Относно класирането в първенството – смятам, че ще бъде отстъпление да се класираме под шесто място”, добави още Вангелов.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар




ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.