Иво Петров награди млад ИТ специалист

Вторник, 11 Декември 2012 16:50

Иво Петров - Борис Христов

 

Областият управител инж. Иво Петров отличи с почетен знак и грамота за принос в развитието и популяризирането на IT – технологиите и за прилагането на иновативни методи в българското висше образование младия IT – специалист от Перник Борис Христов.

„Искам по този начин да засвидетелствам уважение към този младеж. Така показваме, че Перник има потенциал и кадри, с които да се гордее”, заяви областният управител инж. Иво Петров. Той му пожела здраве и още много бъдещи успехи в избраната от него професионална област.

23 г. Борис Райчов Христов е студент в четвърти курс на Нов български университет, специалност „Информатика”. Интересите са му свързани с администриране на база данни, както в академичен, така и в професионален план.

 

Перничанинът е част от екипа на Hewlett – Packard за България.  Той е сертифициран ITIL – професионалист за мениджмънт в сферата на IT – услугите. Носител е на престижните титли „Microsoft Certified IT Professinal” и “Microsoft Certified Trainer”. Участник в едни от най-големите конференции и събития като гост – лектор с различни технически теми и такива в сферата на „преносимите умения”.

 

Преподава и обучава студенти в Нов български университет и СУ и както сам споделя, преподаването е неговата страст. Отличен е и за „Студент на годината 2012” в категорията „Природни, математически и информационни науки”. Син е на известния пернишки диригент Райчо Христов.

„В България има недостиг на качествени преподаватели в областта на информационните технологии. Младото поколение е родено с интернет и не може да му се преподава с книга”, заяви на срещата си с областния управител Борис Христов.

 

 

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.