Четири бързи производства за шофиране след употреба на алкохол са започнати от пернишки пътни полицаи.

Понеделник, 03 Септември 2012 12:49
Полиция
- На 01 септември, около 23,30 ч., лек автомобил „Ауди – А4”, управляван от 22-годишният И.С. се ударил в паркиран лек автомобил Тойота „Селика”. Инцидентът е станал на ул. „Ленински проспект” в пернишкия кв. „Църква”. При изпробване на водача на аудито с техническо средство за алкохол, са отчетени 1,46 промила. Младежът отказал кръвна проба и бил задържан за 24 ч.

- Отново на 01 септември, около 20,00 ч. в гр. Радомир е получен сигнал за самокатастрофирал в крайпътна канавка лек автомобил Фолксваген „Пасат”. Полицаите изпробвали с техническо средство 36- годишният Д.Р., шофьор на автомобила. Отчетени са 2,05 промила алкохол, като му е взета кръвна проба за химичен анализ. Поради медицински причини, мъжът не е задържан за 24 ч.

- Два часа и половина по-късно, радомирски полицаи проверили лек автомобил „Ауди 80”, управляван от криминално проявения Г.С./25 г./. 1,48 промила алкохол в кръвта му са отчетени с алкотест „Дрегер”. Мъжът отказал кръвна роба и след медицински преглед бил освободен.

- С 1,35 промила алкохол и без свидетелство за правоуправление шофирал автомобила си 29-годишният Е.Е. от гр. Перник. Същият самокатастрофирал в центъра на гр. Перник. Отказал кръвна проба и бил задържан за 24 ч. с полицейска заповед. Работата по документиране на случаите продължава.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.