69-годишна жена е загинала вчера при пожар в пернишкото с. Студена.

Петък, 17 Август 2012 11:07
Пожар
Пламъците лумнали около 12,00 ч. в махала „Чифлик”. Пожарът в сухи треви и храсти се разпрострял на площ около 1000 декара. Екипи от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” съвместно с представители на Горското стопанство и доброволци от селото не допуснали пламъците да стигнат до близката гора и къщите на селото. Късно вечерта пожара бил ликвидиран напълно, когато на три километра от селото в местността „Кожушката” бил намерен трупа на 69- годишната Е.И. По данни на близки, жената напуснала дома си около 10,00 ч. и най-вероятно след както забелязала пожара, се е опитвала да гаси. При направения оглед на тялото, не са констатирани следи от насилие. Установени са обгаряния по трупа и най-вероятната причина за смъртта е задушаване. Тялото е закарано в съдебна медицина Перник за аутопсия. Започнато е досъдеибно производство.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.