Юни месец изтича срока за регистрациите за самоохрана

Петък, 06 Април 2012 15:30

Полиция
През месец юни тази година изтича срока на издадените регистрации, за извършване на дейност по самоохрана.

Глобите за работа без лиценз са до 10 000 лева.

На 11.06.2012 г. изтича срока на издадените регистрации от ОДМВР – Перник, за извършване на дейност по самоохрана. Същите не са издавани със срок на действие, но съгласно промените на Закона за частната охранителна дейност (ЗЧОД), обнародвани в ДВ. бр. 43 от 07 юни 2011 г., регистрациите са валидни и може да бъдат използвани само до 11 юни 2012 г., съгласно разпоредбата на § 21 от Преходните и Заключителни разпоредби към Закона за изпълнение и допълнение на Закона за частната охранителна дейност.

За извършването на дейност по самоохрана на имущество след 11 юни 2012 г. всички търговци, регистрирани по Търговския закон, които са получили регистрации за самоохрана от ОДМВР – Перник, следва да получат лиценз по реда на Закона за частната охранителна дейност .

При желание на горепосочените лица да продължат да извършват дейност по самоохрана на имущество, следва да подадат писмено искане за получаване на лиценз до директора на Главна дирекция “Охранителна полиция” – МВР (гр. София, бул.”Кн. Мария Луиза” № 114Б Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. ), което да бъде придружено с документите по чл. 15 от ЗЧОД.

Съгласно промените  в Тарифа № 4 за таксите, които се събират в системата на Министерството на вътрешните работи по Закона за държавните такси, за издаване на лиценз за извършване на частна охранителна дейност за самоохрана на имущество на търговци или юридически лица се събират следните такси: На територията на отделна област – 700 лв.; На територията на цялата страна – 3000 лв.

Извършването на охранителна дейност (включително самоохрана) без лиценз, се наказва с глоба от 1000 до 10 000 лева за физически лица и с имуществена санкция в размер от 10 000 до 50 000 лева за юридически лица и еднолични търговци.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар




ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.