Отворено писмо от Георги Чернев до шефа на АПИ

Вторник, 07 Февруари 2012 14:09

Зима
Уважаеми г-н Лазаров,

На 07.02.2012 г много пътища бяха затворени и това беше обект на всички национални медии. Беше обявен код Червен в някои райони.

 

С.Кладница, обл. Перник се намира над 1000 м надморска височина и при съществуващата организация на снегопочистване, всеки ден е Код Червен – вали сняг , а пътят от Драгичево до Кладница не се поддържа – не се снегопочиства и не се опесъчава. В редките случаи, епизодично, се появява снегопочистваща техника без да е пуснала греблото и без да разпръсква химикали за топене на снега. Резултатът е заледени коловози, в които хората си разбиха колите. Чрез кмета на селото ще потърсим по съдебен ред правата си и обещетение за нанесените щети на личните ни автомобили, за пропуснати ползи от това, че хората не могат да отидат или да се върнат от работа. Болни хора не могат да се върнат в Кладница, защото маршрутките отказват да се качат до село Кладница поради опасен и непочистен път.

Пътят трябва да се почиства от Рударци до Кладница редовно и до черно, и да няма заледявания, защото всеки ден около 1000 работещи, ученици и жители напускат и се връщат в Кладница. Непочистването на пътя не само ги затруднява, но и поставя техния живот в опасност.

По горната тема Кметът на с. Кладница е писал до Вас.

Необходимо е всяка сутрин в 5.30 ч, когато тръгва личният и обществен транспорт,пътят от Рударци до Кладница да е почистен до черно и да е

опесъчен. Всеки ден, когато това не е направено Вие ще бъдете информиран чрез мейла, който сте посочили на сайта на АПИ.

Настояваме извършената работа от АПИ по снегопочистване на пътя Драгичево – Кладница да се заверява от кмета на с.Кладница. Без негова завера да се счита , че пътят не се снегопочиства.

Уважаеми г-н Лазаров, това писмо ще бъде публикувано в сайта на Софийска търговско-промишлена камара www.scci.bg ( над 20 000 посещения на ден, висок рейтинг 5/10 по Гугъл) и в „Търговски вестник“ – седмичник, с 49 000 мейл тираж. Вие също ще получавате вестника.

Ще очаквам сериозен отговор от АПИ на въпроса как тя ще осигури всяка сутрин в 5.30 ч почистен до черно и опесъчен път от с.Рударци до центъра на с. Кладница. През останалата част на деня, ако има снеговалеж, пътят също трябва да е почистен и опесъчен.

Очаквам от Вас отговор в 14 дневен срок

С уважение,

Георги Чернев

Председател

на Софийска търговско-промишлена камара

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.