Информационен център поставя младежки акценти в Перник

Сряда, 25 Януари 2012 18:29
МКИЦ - Перник
Младежки информационен център
поставя на дневен ред актуалните проблеми на младите хора в Перник. Центърът продължава да работи в града след като за трета поредна година получи финансиране за дейността си по по Националната програма за младежта към Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”. Финансирането за дейността на центъра за следващата една година е в рамките на 41 414лв. Основен изпълнител на проекта е сдружение „Обектив“. Официални партньори са община Перник, Общински младежки дом, фондация „П.У.Л.С.”, младежко сдружение „Полет”. Информационният център ще предоставя информационни и консултантски услуги, обучения и свободна зона. Акцентите в работата ще бъдат в сферите на кариерното ориентиране, опазване на околната среда и училище за родители. Чрез групови и индивидуални консултации МИКЦ Перник ще запознае голям кръг младежи с предимствата на ранното кариерно ориентиране. Сдружението ще продължи работа по кампанията „Да запазим природата, за да останем в нея!”, която стартира през 2009 г. Предвидено е изграждането на зони за отдих в с. Богданов дол съвместно с кметството там. В парковите зони в Перник ще бъдат поставени къщички за птици.  Новата тематична област в дейността на сдружението е „Училище за родители“.  В поредица от лекции и разговори ще се подпомогнат младите и бъдещите родители да намерят верния подход за отглеждането на децата. В проекта са заложени кампании и обучения за превенция на злоупотребата с алкохол и наркотици и последващо шофиране, превенция на насилие, които целят да обхванат младите хора на възраст между 15 и 29г.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.