Европейският политехнически университет домакин на спортен празник

Понеделник, 19 Декември 2011 13:24
ЕПУ Перник
Европейският политехнически университет в Перник става домакин на спортен празник на възпитаници на три университета. Студентите ще мерят сили по футбол и баскетбол на 20 декември. Студенти от три университета ще се включат в спортния празник, който ще се проведе на 20 декември 2011 г. в Перник. Събитието е организирано по инициатива на Европейския политехнически университет и е част от активностите по проекта „Никога не е късно за ново начало”, изпълняван от Министерството на физическото възпитание и спорта с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. В 09:00 часа в зала „Борис Гюдеров” отборите на Европейския политехнически университет (ЕПУ), Университета за национално и световно стопанство (УНСС) и Националната спортна академия (НСА) ще премерят сили на баскетболното игрище. Ще се проведат общо три мача по 30 минути по системата „всеки срещу всеки”. Първи един срещу друг ще застанат отборите на ЕПУ и УНСС, а веднага след това студентите от ЕПУ ще играят срещу НСА. Последната среща ще бъде между представителите от София – УНСС и НСА. Всеки отбор ще се стреми да покаже бързина и умения и да представи своя университет по най-добрия начин. В 10:30 участниците ще бъдат наградени за своето старание и желанието да покажат на връстниците си, че спортът е важна част от активния и здравословен начин на живот. По същото време, от 10:00 часа в спортна зала „Спорт Парк” в Перник студенти от ЕПУ ще играят футбол, като този път отборите са формирани според различните специалности в университета. Бъдещите архитекти и строители, специалисти по телекомуникации, компютърни системи и мрежи, информатика и зелена енергетика ще излязат на терена, за да покажат своите футболни умения. Осемте отбора ще бъдат разделени на две групи ще играят „всеки срещу всеки”. Накрая класиралите се на първо и второ място във всяка група ще изиграят по финален един мач, като първият отбор от едната група ще играе с втория от другата. Награждаването на студентите от ЕПУ ще се състои в 13:30 часа. Спортният празник в Перник е организиран по инициатива на Европейския политехнически университет и Министерството на физическото възпитание и спорта. Инициативата цели да върне младите хора в спортните зали, да им покаже, че редовното спортуване е от изключително значение за пълноценен и здравословен начин на живот. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар




ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.