Обществен дебат за оптимизиране на образователната мрежа

Понеделник, 24 Март 2008 15:16
Кметът на община Перник Росица Янакиева се срещна с директорите на учебните заведения за да се обсъдят конкретни предложения и да се вземат решения за оптимизиране на училищната система На обществения дебат бяха изслушани представителите на училащата за които се предвижда да се слеят с други.
След като на последната сесия на общинския съвет бе отложено гласването на предложение за закриване и сливане на училища днес стана ясно че някои от школата ще си поделят териториите в сградите.Осовното училище Иван Рилски и природо- математическата гимназия Христо Смирненски ще продължат да съществуват като самостоятелни единици.. Директорът на ГПЧЕ „Симеон Радев“ Теменужка Крумова смята, че ако действително се отпуснат средства за ремонт на базата на четвъртото, децата от езиковата гимназия могат да се преместят и гимназията за да запази статута си, но до тогава трябва да останат в досегашната сграда. Директораката на Климент Охридски се противопостави на решението да бъдат закрити профилираните паралелки с изучаване на изкуства. Това са предмети изискващи база и скъпи материали, но нашите възпитаници имат спечелени награди от различни фестивали и конкурси.Не бива да ги лишаваме от възможността да се развиват в таз област.каза Ефтимова. Противоречеви бяха мненията по закриване на осмо училище. Недялка Илиева ръководеща професионалната гимназия Мария Кюри също изказа своята позиция за оптимизацията в общинското образование и решението за преместването им в друга база.
В отговор ръководството на осмо училище се съгласи с нуждата от оптимизация, но не на всяка цена. Мисля, че не сме единственото учебно заведение, което е пред закриване, не разбирам, защо ни бяха отпуснаха средства за ремонт.Сега ще излезе че са напразно похарчени. завърши Даскалова. На 31 март ще бъде свикана извънредна общинска сесия за вземане на конкретни решения по оптимизиране на учебната система.Те ще са съобразени и с направените днес предложения.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.