Сесия на ОбС - Перник

Четвъртък, 20 Март 2008 16:58
Най-оспорваната точка от дневния ред от сесията на местния парламент - оптимизацията на общинската училищна мрежа, отпадна по настояване на кмета на Перник Росица Янакиева Най-оспорваната точка от дневния ред от сесията на местния парламент - оптимизацията на общинската училищна мрежа, отпадна по настояване на кмета на Перник Росица Янакиева
На днешното заседание общинските съветници в Перник избраха членове на две комисии. Съставът на комисята на дългогодишните жилищно-спестовни вложители е четиричленен, а на тази, която се разпорежда с общинското имущество - 6 плюс една резерва.
Местните парламентаристи дадоха съгласието си две помещения, общинска собственост, находящи се в сградата на улица „Радомир“ №1, да бъдат отдадени за безвъзмездно ползване на „Съюза на слепите“. Договорът е за срок от 10 години.
Съветниците решиха да дадат ход на процедура за изменение на подробния устройствен план на града и по-конкретно в квартал „Изток“. Теренът е бил отреден за озеленяване, а сега се преотрежда за жилищно строителство.
С мнозинство местният парламент одобри проекта за парцеларен план за подземна тръбна далекосъобщителна мрежа на екологично селище „Делта хил“, което се намира в землището на село Кладница.
Съветниците подкрепиха с решенито си готовността на община Перник да кандидатства по оперативна програма „Регионално развитие“ /2007-2013/ с няколко проекта по различни приоритетни оси.
„Цялостна реконструкция и модернизация на сградите и околното пространство на 4-то среднообщобразователно училище „Свети Климент Охридски“, 10-то ОУ „Алеко Константинов“, както и спортното „Олимпиец“ и общежитието към него, е интегриран проект на стойност 6 милиона лева. Проектът за ремонт, реконструкция и оборудване на общински драматичен театър „Боян Дановски“ и обединен детски комплекс е на стойност 5 милиона и 662 хиляди лева. “Система за видеонаблюдение на Перник“ - е на сойност 5 милиона и 600 хиляди лева, а “Рехабилитация и реконструкция на общински път в агломерационен ареал Перник-Дивотино-Люлин-Голямо Бучино“ е за 4 милиона лева. При последния проект от особена важност е фактът, че в рамките на автомагистрала „Люлин“ ще бъде изградена директна връзка между автомагистралата и село Голямо Бучино.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.