Нови автомобили за полицията и пожарната

Понеделник, 10 Март 2008 17:50
Нови автомобили за нуждите на Областните дирекции
Полиция и Пожарна безопасност и защита на населението бяха осигурени от Министерството на вътрешните работи Днес министър Румен Петков посети Перник, за да връчи ключовете на водачите на новите возила. На церемонията присъстваха народните представители Ненко Темелков и д-р Симеон Василев, областният управител Иван Димитов, кметът на общината Росица Янакиева, шефове на структури, партниращи си с полицията.
Обновяването на автомобилния парк на двете дирекции е в съответствие с политиката на силовото министерство за създаване на оптимални условия на работа за своите служители, каза министър Петков
Отец Борис отслужи водосвет и изпя на многая лета за тези, които ще ползват новите придобивки. Ключовете за возилата
техните водачи получиха от ръката на министъра, после Румен Петков запали единия от опелите и лично закара кмета Янакиева до администкративната сграда на общината.
При посещението си в Перник министърът пожела сили и воля на новия ръководен състав на ОДП.
Министърът не скри и факта, че разполага с информация, според която сред уволнените служители е имало такива, които са си партнирали с двете престъпни групи, занимаващи се с трафик на наркщотици в Перник.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.