Премиерът Борисов ще провери хода на строителството на ЛОТ 1 на АМ „Струма”

Четвъртък, 22 Март 2012 14:55
Бойко Борисов
Днес, министър-председателят Бойко Борисов ще провери хода на строителството на ЛОТ 1 на АМ „Струма” при с. Долна Диканя. По време на инспекцията премиерът ще се запознае и с напредъка на археологическите разкопки, които се извършват по трасето. Строителството на 17-километровия участък се извършва от Консорциум „Струма 1“, като стойността на проекта е 58 534 000 лв. без ДДС.

Обектът се изгражда с финансовата подкрепа на ОП „Транспорт“ 2007-2013 г. На инспекцията ще присъстват и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

По – късно г-н Борисов ще пусне официално осветлението на п. в. „Даскалово“ на АМ „Люлин“. На пътния възел са монтирани общо 187 бр. улични осветители, LED технология, с датчици, позволяващи електронно контролиране на осветеността.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.