Съдът отказа да касира изборите в Перник

Понеделник, 21 Ноември 2011 19:14
nenko temelkov
Административният съд отказа да касира изборите за общински съветници в Перник. Ще обжалваме решението на Администравния съд за отказа да касира изборите за общински съветници в Перник, съобщи днес на пресконференция лидерът на социалистите Ненко Темелков. В 60 от общо 139 протокола на СИК има нанесени поправки, които са подписани само от трима от членовете на комисиите, съобщи още Темелков. Съдът преценил, че експертизата, която трябваше да установи нарушенията по време на избора, нямала доказателствена стойност, а от БСП са платили 2 хиляди лева за осъществяването й. Експертизата била изключително слаба, експертите не са можали да отговорят на елементарни въпроси от страна на съда. Ескпертизата не изпълнила и едно от основните задачи, които й постави съда, а именно да уточни броя на гласувалите под чертата на изборните списъци, казаха още в БСП Перник. Експертите не са открили първичните документи от две секции - 90 и 98, което значи, че два чувала с бюлетини просто са изчезнали. Всички тези факти и още много други говорят, че изборът е опорочен и ще носи морални последствия за организаторите му, заключиха днес на пресконференцията социалистите. На това заседание не са били допуснати и журналисти, което още веднъж засилва съмненията у хората за това дали процесът е изиграл своята роля, категорични са наблюдателите.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.