Днес заседаваха общинските съвети в Радомир и Брезник

Понеделник, 07 Ноември 2011 18:56
Община
  • Предишна
  • 1 of 3
  • Следваща
Днес 21 общински съветници и новият кмет на община Радомир Пламен Алексиев положиха клетва и подписаха клетвените си листове. След тайно гласуване бе избран и председател на новия общински съвет. Това е досегашният кмет Красимир Борисов. За него гласуваха 12 от общо 21 общински съветника.

Кметът и представителите на минипарламанта бяха официално поздравени от областния управител инж. Иво Петров. Той пожела здраве и късмет на всички и сподели очакванията си в следващите четири години общината да върви напред, да се реализират повече добри инициативи и да бъдат вложени максимално усилия и да се работи в името на хората и за тяхното по-добро бъдеще. На първото заседание на минипарламента в Брезник 13 общински съветници подписаха клетвените си листове. Официално бе въведен в длъжност и новият кмет – Васил Узунов.  За председател на ОС в Брезник бе избран с 7 гласа Ваньо Добринов. Решено бе заседанието на ОС да се проведе на 27.11.2011 г. от 10.00 часа. С църковен водосвет новият кмет на община Брезник бе посрещнат в кметството.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.