ПОЧТИ СТО ПРОЦЕНТА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО В МАЛКИТЕ СЕЛИЩА ВЕЧЕ Е С ПОТВЪРДЕНА АДРЕСНА РЕГИСТРАЦИЯ

Сряда, 31 Август 2011 18:23

ОИК
В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ – ПЕРНИК СЕ ПРОВЕДЕ РАБОТНА СРЕЩА С ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ОИК И С РЪКОВОДИТЕЛИТЕ НА ЕКИПИ ВЪВ ВРЪЗКА С ОРГАНИЗАЦИОННО -ТЕХНИЧЕСКАТА ПОДГОТОВКА НА ИЗБОРИ 2011

Организационно-техническият екип на ОА – Перник проведе работна среща с председателите на Общинските избирателни комисии и с ръководителите на организационно-техническите екипи на общините в област Перник. Срещата бе водена от заместник областния управител Георги Шарлачки. Той изрази увереност, че всички ангажирани с организацията и провеждането на изборите на 23. 10. 2011г. , ще работят професионално и отговорно и ще създадат необходимата среда за реализирането на демократични избори за президент и вицепрезидент на Р България и на кметове и общински съветници по вропейски стандарт. Работната среща бе проведена във връзка с необходимостта от планирането, своевременното изпълнение на задачите и стриктното спазване на определените от закона срокове, както и оперативните срокове в решенията на Централната избирателна комисия и указанията на Администрацията на МС относно организационно-техническата подготовка на изборите за президент и вицепрезидент на Р България и на изборите за кметове и общински съветници на 23. 10. 2011 г. В предварително подготвена презентация от организационно-техническият екип на ОА – Перник бяха представени особеностите и характеристиките на изборния процес за 2011 г. Значимо предизвикателство е сложността на избора 2 в 1. Подчертано бе, че това обстоятелство изисква по-добра координация и взаимодействие между представителите на ОИК в област Перник. Катя Панова, началник на отдел в териториално звено ГРАО – Перник, обясни, че близо 47% са служебно дерегистрираните лица в шесте общински центъра на Област Перник. В по-малките населени места почти 100% от населението е с потвърдена адресна регистрация. Тя обяви, че вече са готови таблиците с имената, адресите и населените места на българските граждани. Те са отпечатани след формирането на изборния масив и вече са предоставени на всички ОИК в област Перник. Началникът на ГРАО – Перник поясни, че вече се печатат избирателните списъци, които ще бъдат в два варианта, в зависимост от вида избор - едни за президент и вицепрезидент и втори за кметове и общински съветници. Тези списъци ще бъдат оповестени на сайтовете на общините в област Перник. Ще бъде публикуван и линк към официалния сайт на МРРБ.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар




ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.