ПРЕЗИДЕНТЪТ ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ ЩЕ НАПРАВИ ОТЧЕТ ЗА МАНАДАТА СИ ПРЕД ПЕРНИЧАНИ. ТОЙ ЩЕ ПРЕДСТАВИ И НОВАТА СИ КНИГА.

Вторник, 30 Август 2011 15:03

Президентът Георги Първанов
От Перник ще започне публичният отчет за двата мандата на президента Георги Първанов. Това ще стане утре от 17. 30 часа в конферентната зала на Двореца на културата.

Едновременно с отчета, ЩЕ СЕ СЪСТОИ ПРЕМИЕРА и на книгата си. Това е първият том на книгата, наречена „Първият мандат на Георги Първанов“. Той съдържа речи, лекции и изявления на държавния глава за периода 2001- 2007 година, които са структурирани в четири раздела. Произведението е от 559 страници, в които освен политическите речи,изказвания и статии на държавния глава, са намерили място близо 90 снимки, запечатали различни по характер моменти от първия мандат на президента на страната. Книгата е не просто исторически сборник. Амбицията на автора е да покаже стил на политически дебат, при който еднакво важни са и формата, и съдържанието на произнесеното слово - идеите, аргументите „за” и „против”, отстояваните позиции. Смятам, че Георги Първанов е най- успешния български политик в годините на прехода. И двата мандата можем да ги определим като успешни, твърдят от БСП.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.