БСП внесе жалба във ВАС за Общинската избирателна комисия

Понеделник, 22 Август 2011 14:20

БСП
БСП внесе жалба във Върховния административен съд срешу решението на ЦИК за състава на Общинската избирателна комисия в Перник.

След като партиите и коалициите в Перник не успяха на консултациите при кмета да се споразумеят за съставянето на Общинската избирателна комисия, то това бе направено с решение на ЦИК. Скандалното, според БСП е, че две от местата в ръководството на ОИК са дадени на ГЕРБ- председателското и заместник-председателското За секретар на комисията е назначен представител на ДПС И двамата представители на ГЕРБ в ръководството Петър Трендафилов-като председател и Антон Михайлов като зам. -председател на ОИК не са юристи, а те са хората, които ще подписват всички документи накомисията, посочват от БСП. Тяхното искане е било за секретарското място в комисията, което да заеме адвокат Димитър Манов. Досега ръководството на Общинските избирателни комисии винаги е било от представители на различни партии, независимо от това кой е управлявал. Затова от БСП определят поведението на ГЕРБ като скандално. Жалбата срещу решението на ЦИК е подадена миналия петък. Очаква се Върховният административен съд да се произнесе в края на тази седмица. /ТВ"Кракра "/

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.