На 100% е прибрана реколтата от ечемик в областта. Приключва и жътвата на пшеницата

Сряда, 17 Август 2011 12:54

Реколта
Приключи жътвата на ечемика,маслодайната рапица и тритикалето в региона. Добивите са добри,качеството също.

Приключи жътвата на ечемика, маслодайната рапица и тритикалето, информираха от Областна дирекция „Земеделие“. Земеделските производители от пернишко са прибрали общо 1 405 тона зърно, като средният добив от декар е 228 килограма. На 98. 30% е прибрана и пшеницата Тъй като годината беше добра, се очаква и качеството да бъде много добро тази година, коментираха експертите Вече е прибрана и реколтата от засетите в региона 5 595 дка с маслодайна рапица. В складовете са прибрани общо 554. 5 тона от тази култура, при среден добив от декар 99 кг. Брезнишките стопани, които единствени в областта са засели 110 дка с тритикале, вече успяха да приберат реколтата от тях. С по- бавни темпове в момента върви жътвата на ръжта, като от общо засетите 1 042 дка, досега са прибрани едва 480 дка.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.