Инициативен комитет от 120 перничани подкрепя кандидатурата за президент на Ивайло Калфинт

Вторник, 16 Август 2011 17:09

Ивайло Калфин
Близо 120 са членовете на инициативния комитет подкрепили кандидатурата за президент на Ивайло Калфин. Днес той се срещна със симпатизантите и поддържниците си в Перник.

Сред знаковите фигури от Перник в инициативния комитет са Росица Янакиева, Ненко Темелков, Андрей Андреев, Стефан Тодоров, Иво Горчев, както и педагогически дейци и служители от здравния сектор. . Според кандидатът на БСП Ивайло Калфин политиката за младите, която държавата трябва да води е осигуряване на достойно заплащане, образование и професионална квалификация. В дневния ред на управляващите не влизат проблемите на обикновенния гражданин, ниските доходи, липсата на работни места, пенсионната система,грижата за развитие на средния и малък бизнес. Калфин коментира прогнозите на социологическите проучвания, че на президентските избори ще се класира на трето място така. През последните дни участвах в много срещи в страната. Чувството за национално разединение присъства, а държавата ни винаги е губела, когато не е била единна, каза още пред перничани Ивайло Калфин.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.