СДС-Перник оттегли общинските си съветници

Вторник, 16 Август 2011 13:27

СДС
СДС Перник оттегля общинските си съветници от „Демократи за Перник“, стана ясно от разпространено до медиите прессъобщение от политическата организация

В края на всеки един политически сезон е хубаво партиите да правят равносметка за показаните резултати. През 2010- та година, когато беше избрано ново ръководство на СДС- Перник, организацията беше в политическа кома. Признание като това не се прави лесно, но всяко ново начало изисква откритост и честност, заявиха от политическата сила. През последните четири години СДС- Перник участваше в управлението на града чрез своите трима представители в общинския съвет- Антоанета Георгиева, Роберта Борисова и Симеон Желев, които са членове на широката дясна коалиция „Демократи за Перник“. През тези години работата на СДС в общинския съвет не се открои нито на действия, нито на думи. През последната една година опитите на избраното през 2010 година ръководство за провеждане на политики бяха анулирани в зародиш от разделението, което цари в групата на „Демократи за Перник“ в общинския съвет, каза още председателят на СДС- Перник Десислав Аспарухов Според членовете на организацията, колегите им от ДСБ и Демократическа партия не са проявили желание за диалог и сътрудничество. Това е и причината СДС- Перник да оттегли съветниците си от групата на Демократи за Перник и да преустанови преговорите за общо явяване на предстоящите избори с ДСБ и Демократическа партия. СДС- Перник ще поеме по друг път на политическо представяне, което да е много по- ефективно от очевидно неработещата формула от миналото, каза още Аспарухов

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.