СДС оттегли двамата си съветници от групата на "Демократи за Перник" в ОбС

Понеделник, 15 Август 2011 16:58

десислав аспарухов
СДС в Перник обяви, че напуска групата на "Демократи за Перник" в общинския съвет. До края на мандата Симеон Желев и Роберта Георгиева ще решават самостоятелно. Те последваха примера на колегата си от ССД Стоил Стоилов, който се отцепи още преди месец. Сега в групата на "Демократи за Перник", с която дясната коалиция влезе в ОбС на предишните избори, останаха съветниците от ДСБ и Демократическата партия, както и Любомир Жотев от "Подкрепа". „Оттегляме се, защото нямаме място в тази група, която не защити демократичните интереси на Перник“, коментира председателят на ОбС на СДС в града Десислав Аспарухов. Той даде незадоволителна оценка на работата на групата. От сега до края на мандата на ОбС двамата общински съветници от СДС Симеон Желев и Роберта Борисова ще решават самостоятелно подлаганите на обсъждане казуси. До дни ще стане ясен окончателно съставът на коалицията, с която СДС ще си партнира на предстоящите избори в Перник. Продължават преговорите с НДСВ, ССД и още три партии, уточни лидерът на СДС Десислав Аспарухов.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.