Зимнината излиза скъпо

Вторник, 09 Август 2011 13:03

Храна
Цените на плодовете и зеленчуците не падат, въпреки сезона. Хората пазаруват само най- необходимото и мислят все по - малко за зимнина.

Летният сезон е все още в разгара си, но започваме да мислим за слагането на зимнината. Дойде ли зимата, консумацията на пресни зеленчуци се заменя с туршии и консервирани храни. Високите цени на пазара обаче могат да откажат част от домакинствата да затварят буркани, още повече, че домашно приготвената туршия вече излиза почти толкова, колкото и тази от магазините. Въпреки това много семейства остават верни на традицията и държат през зимата да хапват по-вкусната и витаминозна домашна зимнина.  На пазара в Перник все още скъпо се продават доматите - между 1 и 1. 50. Рядко могат да се намерят такива за по 40-50 стотинки, които обаче хората отминават, защото не са хубави. Чушките в момента се предлагат на цена между 80 стотинки и 1. 50 за килограм. Тиквичките са 60 стотинки, а патладжанът - 1 лев. Скъпи се оказаха и прасковите, на които сега е сезонът. Те се предлагат за лев - лев и 50 за килограм. Освен цените на плодовете и зеленчуците, домакините не забравят, че за зимнината са необходими още продукти, които допълнително оскъпяват.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.