Авария на водопровод остави на сухо жители на квартал „Изток“

Петък, 29 Юли 2011 11:58

Водоснабдяване
Авария , след подмяна на водопровод остави без вода жителите на квартал "Изток". От ВиК се заканиха да не възлагат задачи на частници,защото си вършели работата през куп- за грош.

Фирма ВиК-Перник е възложила на частен изпълнител частична подмяна на главен водопровод по улица „Юрий Гагарин“. Чрез медиите предварително бе съобщено, че поради тази причиначе в квартал „Изток“ чешмите няма да текът до 16 часа на 28 юли . След приключване на работата и пускането на водата са избили 9 от връзките. Това е причината режимът за част от абонатите да продължи и през ноща и днес. Изпълнител на обекта е „Атлетик“ООД-София, инвеститори са „ Стройкомплект“, Светослав Станимиров и Светозар Бонев. Допълнителната дейност ще е за сметка на частния изпълнител. Заради некачествената работа ВиК, по думите на управителя Искра Златанова, няма повече да сключва договори с частници за такава отговорна дейност. И днес продължи работа по преместване на главния водопровод в кв. “Изток“, работеше се и по отстраняване на аварии на улица „Ленин“ 95 в кв. Църква, на ул. "Палма" 1 и в кв. "Стара чешма",на улица четвърта и 6-та в квартал „Рудничар“ . И там водоподаването беше нарушено до приключване на ремонтните дейности

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.