Променят транспортната схема в община Перник

Сряда, 27 Юли 2011 12:07

Транспортна схема
По искане на кметове на населени места в Пернишко ще има промяна в общинската транспортна схема. Има и предложения за откриване на нови автобусни линии по републикански пътища.

Кметове на пернишки села искат промяна в транспортната схема в общината. Предложенията засягат промяна в курсовете на междуселищната автобусна линия 24 с маршрут Перник- Бучино, както и по маршрута на автобусна линия 12 Перник- Люлин. По направлението Перник- Бучино ще бъде включен нов курс в 6 часа, а този тръгващ в 5 и 10, вече ще потегля в 5. 00. Сезонният курс в 13. 25 часа ще се промени на 13. 20 от Перник и ще се изпълнява целогодишно. Мотивите на кметовете са за улеснение на пътуващите от съответните селища, които правят връзка с автобуси за София. С Решение на общинския съвет се разкриват нови маршрути по Републиканската пътна мрежа. По предложение на кметовете на кварталите Църква, Кралев дол и Студена община Перник вече е разработила допълнителни курсове към съществуващата междуобластна автобусна линия София - Студена. Няма да има нови автобусни линии до квартал Калкас и селата Голямо Бучино, Люлин и Радуй въпреки настояването на местните управници.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.