Меглена Кунева и Любомир Христов представиха приоритетите си в Перник

Четвъртък, 14 Юли 2011 16:10

Меглена Кунева
Инициативен комитет в Перник подкрепи кандидатурата на Меглена Кунева и Любомир Христов за президент и вицепрезидент. Перник бе първият град, в който двамата кандидати се представиха като екип.

Професорът в НСА Ангел Божиков, управителят на ДКЦ 1 в Перник д-р Георги Драганов, педагожката Емилия Вълова, бившият директор на Фонд „Земеделие“ в Перник Петко Симеонов, художникът Петър Борджошки, журналистката Румяна Христова, директорката на СОУ „Петър Берон“ Севдалина Димитрова заявиха подкрепата си за кандидатпрезидентската двойка Кунева – Христов. В инициативния комитет е и председателката на Асоциацията на лица с интелектуални затруднения „Вяра, надежда и любов“ Цвета Сергиева. От името на хората с увреждания, които желаят да се борят сами за своите права, в подкрепа на Меглена Кунева застана младата Розалина Максимова. В инициативния комитет се присъединиха и млади хора – бизнесмени и студенти. Подкрепяме Меглена Кунева и Любомир Христов, защото те имат ясна визия за това какво и как трябва да се направи в България, могат да обединят нацията и да променят статуквото, споделиха членовете на инициативния комитет. Те обещаха минимум 1 000 подписа от Перник в подкрепа на двойката. Икономиката, образованието, социалната сфера, здравеопазването и върховенството на закона ще бъдат основните сфери, в които ще съсредоточат вниманието Кунева и Христов, ако бъдат избрани за президент и вицепрезидент. Според Кунева президентските правомощия не са малко, но трябва да се изпълнят със съдържание. „Президентът трябва да удари камбаната, когато види, че 300 000 работни места не достигат, 41% от населението в страната живее под прага на бедността, 19% от младите хора са без работа, 60% от обществените поръчки се провеждат по нечестен начин“, каза Кунева. „Корупцията и всички вратички трябва да бъдат затворени“, категорична е тя. „Готова съм да разисквам буква по буква всяка глава и всяка страница от договора за присъединяване, но никой не иска да го прави с мен, предпочитат да хвърлят безпочвени обвинения.“, заяви кандидатът за президент. Любомир Христов опроверга обвиненията, че е бил сътрудник на ДС.

 

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.