Бриго Аспарухов прави анализи и прогнози в Перник

Сряда, 29 Юни 2011 15:07

Бриго Аспарухов
ГЕРБ ще спечели повечето от кметските места в страната. Това прогнозира на традиционна среща с пернишките медии политикът Бриго Аспарухов.

На поредната си среща с журналистите от Перник бившият разузнавач номер едно Бриго Аспарухов направи анализ на общественото и политическо положение в света и у нас. Според Бриго Аспарухов българинът продължава да обеднява. Вече 20 години е налице падение в социалната сфера, а социалната политика се провежда съобразно конюнктурата. Профсъюзите пък не са достатъчно борбени, а на нас като общество ни липсва чувство на солидарност. ГЕРБ обаче ще спечели най-много кметски мандати тази есен, прогнозира генералът. Няма да имаме предсрочни политически избори защото за Европа е неприемлива една политическа нестабилност в България - това е друго становище на разузнавача. Що се отнася до вота за президент, към днешна дата според Бриго Аспарухов Меглена Кунева е най- сериозният и ясен претендент. За социалистическата партия към, която и принадлежи, Аспарухов каза, че тя никога не е била по-жалка и препоръча на лидерите и да се върнат към заветите на първоучителите.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.