Парад на детските игри се проведе в приюта в квартал Калкас

Петък, 13 Май 2011 13:47

Парад на детските игри и цветята проведоха днес в дворното пространство на приюта в Калкас деца с увреждания от социалните институции в Перник и възпитаниците на 15 детска градина. Проявата е част от организираната от Общината Седмица на българския спорт

3 отбора взеха участие в днешния спортен празник в Калкас. В смесените тимове се състезаваха деца с увреждания от трите социални институции в града и възпитаниците на 15 детска градина, за да се осигури равнопоставеност между участниците. Програмата включваше забавни игри, наречени „Бягай бързо“, „Малкият градинар“, „Грижа за домашните любимци“, „Пролетно настроение“ и други. В тях децата демонстрираха спортен дух и познанията си за цветята. Проявата е в рамките на ежегодната Седмица на българския спорт, организирана от Община Перник. Участниците в днешния парад получиха лакомства, а на 17 май общинската администрация ще награди победителите с топки за игра.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.