Шестима столичани арестувани за кражба

Четвъртък, 12 Май 2011 14:07

Полиция
Перник. Шестима гастрольори са задържани от криминалисти на Първо РУП – Перник и колегите им от РУП – Брезник за множество кражби на домашно имущество.

Шесторката, движеща се с два леки автомобила е заловена в гр. Перник. В колите имало телевизори, ел. уреди, косачки, медни съдове, домашно имущество и други вещи, за които групата не дала смислени обяснения за произхода им. В последствие е установено, че вещите са откраднати от три къщи в брезнишкото с. Ребро, собственост на столичани. 22-годишния З. Х. , Н. Л. /33 г. /, Л. К. /21 г. /, връстникът му М. Г. , 25-годишния Й. В. и 17-годишно момче, всички от столицата са задържани в Първо РУП - Перник за 24 ч. В последствие криминалисти от РУП – Брезник ги задържали за още 24 ч. Двама от мъжете са криминално проявени. Откраднатите вещи са иззети и по случаите са образувани досъдебни производства.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.