Млади огнеборци ще мерят сили за републиканско първенство.

Сряда, 11 Май 2011 13:59

Стадион Миньор
Областни състезания на Младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” ще се провеждът на 13 май. Те са във връзка със 17-ти май - Ден на спорта

На 13. 05. 2011 г. от 10. 00 ч. на стадион “Миньор” в гр. Перник ще се проведе дванадесетото областно състезание с Младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” от Пернишка област. Право на участие имат всички отряди (отбори) класирали се на първо място в общинските състезания на общините Перник, Радомир и Брезник и отрядите на общините Трън, Ковачевци и Земен. Тимовете ще се състезават в дисциплините “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 м щафетно бягане с препятствия”. Победителят от областното състезание “Млад огнеборец” ще представя Пернишка област на предстоящите републикански състезания месец юни. Наградите ще бъдат осигурени и връчени от ръководството на Областна администрация Перник, около 12:30 ч.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.