Европейски дипломи за нова специалност в Европейския политехнически университет

Вторник, 10 Май 2011 18:42

европейски политехнически университет
Договор за сътрудничество във всички сфери на академичния живот подписаха Европейския политехнически университет и Университетът по приложни науки в Кремс, Австрия. С него се цели укрепване на академичния обмен и сътрудничество в областта на образованието и научните изследвания. Конкретен договор за обучение по специалността „Бизнес администрация и електронен бизнес мениджмънт” бе подписан от ръководителите на двете висши училища. Програмата за обучение предоставя научни, професионално ориентирани познания като база за бързо навлизане в професията и отвореност към нови комуникационни технологии, както и умения, които покриват всички фундаментални аспекти при управление на една компания. Ефективната комбинация на познания в областта на бизнес администрацията, мениджмънта, е- бизнеса, уменията по право и английски, предлагат на студентите задълбочено теоретично обучение със силено изразен практически елемент. Програмата е разработена от Университета по приложни науки, Кремс и ще бъде реализирана в Европейския политехнически университет. Обучението, което стартира от началота на новата учебна година, ще се провежда на английски език и ще бъде пряко контролирано от представители на Университета по приложни науки, Кремс. В учебния процес ще участват преподаватели и от двата университета. За програмата от австрийска страна отговаря проф. Карл Енсфелнер, зам.ректор и Ръководител на факултета по Бизнес- Администрация и електронен бизнес мениджмънт, а от страна на ЕРУ- зам. ректорът доц. Борислав Борисов. Това е нова, модерна програма, която представлява изключителен интерес за широк кръг работодатели в бизнеса и администрацията. Студентите, завършили бакалавърската програма по Бизнес администрация и е- бизнес мениджмънт, ще получават бакалавърска диплома както от ЕПУ, така и бакалавърска австрийска диплома от Университета по приложни науки в Кремс, Австрия.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.