В Перник се проведе турнир под мотото "Деца приятели на полицията"

Неделя, 09 Октомври 2011 17:03

Турнир по таекуондо
  • Предишна
  • 1 of 3
  • Следваща
Турнир „Деца приятели на полицията” се проведе в Перник. В него за втори път участваха и деца със специални потребности, който показаха високи спортни умения.

Шести традиционен турнир по таекуондо под мотото „Деца приятели на полицията” се проведе вчера в спортна зала „Борис Гюдеров” в Перник. В него за втори път участваха и деца със специални потребности, който демонстрираха спортни умения.

В състезанието участваха 10 клуба по бойни изкуства от страната за деца от 9 до 13 годишна възраст, като два от тях са пернишки. Участниците се състезаваха в две категории – туль индивидуално и спаринг индивидуално.

На тържественото откриване присъстваха народните представели Ирена Соколова, Владислав Димитров, Димитър Колев и Пламен Тачев, областният управител на Перник Иво Петров, и.д. кметът Михайл Михайлов, Иван Младенов – генерален секретар на спортна асоциация на МВР, директорът на ОДМВР – Перник комисар Валентин Димитров, Рим Джу Нам, съветник в посолството на КНДР  у нас, Ким Унг Чол, треньор на националния отбор на българската федерация по таекуондо – до и председател на ITF.

Турнирът бе открит от комисар Валентин Димитров. Участниците бяха поздравени от Рим Джу Нам и г-жа Ирена Соколова. Господин Иван Младенов прочете поздравителен адрес от главния секретар на МВР  и председател на спортна асоциация главен комисар Калин Георгиев.

Полицаи демонстрираха задържане на престъпник чрез използване на специални бойни изкуства и задържане на престъпник със служебно куче.

Състезанието бе изключително емоционално и оспорвано. На първо място отборно се класира клуб „Фолкън” от гр. Благоевград. Второто място е за спортистите от „Те кьон” Ботевтрад, а третото за клуб „Тервел” от Севлиево. Калоян Ладишмекс – Перник се класира на четвърто място.

Много добри постижения завоюваха каратистите от Перник. При момичетата два златни медала спечели Василена Василева и два сребърни Дарина Карцелина. При момчетата с два сребърни медала се окичи Иван Юлиянов, един сребърен Иван Гоцев и един бронзов Даниел Василев. Купата за най-техничен състезател получи Василена Василева.

Призьорите бяха отличени с купи и медали. Наградите на децата със специални потребности връчи комисар Валентин Димитров.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.