"МЛАДИ ЗА МЛАДИ"

Четвъртък, 22 Март 2007 17:22
Пернишката търговско-промишлена палата е домакин днес и утре на своите партньори от Търговско-промишлената палата в Ниш, с които работи по проекта “Млади за млади”. Сътрудничеството им стартира в началото на 2 007-ма и ще продължи 12 месеца. Идеята на проекта е да се създаде сериозно трансгранично сътрудничество между младите хора от Перник и Ниш, а на по-късен етап – и между всички на възраст от 15 до 27 години в двете страни, България и Сърбия. Днес са дефинирани предстоящите дейности и са конкретизирани датите за провеждането им. Обсъдени са и въпросите за социологическото проучване сред младежите. Утре ще бъде разгледан подробно проектът за уебстраница като вид и съдържание. На срещата ще присъстват представители на няколко младежки рганизации от Перник, които са заинтересовани да използват информацията от интернет.
Мениджър на проекта “Млади за млади” от сръбска страна е Зоран Маркович. След приключването на дейностите той очаква младите хора да станат по-активни в търсенето на реализация.
През следващата седмица анкетните карти ще бъдат преведени на български език и ще започне тяхното разпространение сред младежите в Перник. Къде вижда проблемите на хората във възрастовата граница 15 – 27 години Ивана Чворович, психолог и автор на въпросниците.
Общо 300 младежи от Перник и Ниш ще са реципиентите по проекта.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.