Официално бе открита Пробационната служба в Перник

Петък, 07 Юли 2006 20:30
В продължение на една година на територията на региона действа Пробационна служба.Днес бе официалното откриване на нейните офиси в областния град.по този повод в Перник дойде заместник министърът на правосъдието димитър Бонгалов. След като благодари на всички,дали своя принос за успешен старт на областната пробационна служба,нейният началник Светослав Атанасов съобщи,че 198 са пробационните присъди в региона.171 от тях вече са приведени в изпълнение.14 са прехвърлени в други областни пробационни служби,40 са приключили.На територията на службата действат 4 пробационни съвета.Всичко това говори за ефекта от новата система,бе категоричен зам.министър Бонгалов.кореспонденцията между Пробационната служба и изпълнителната власт по места ще бъде тясна и взаимно полезна и затова от името на кметовете в шестте общини заявявам,че в наше лице имате партньори,каза в поздравителното си слово кметът Антоанета Георгиева.Окръжният прокурор Радка Петрова подари на колегите си от пробацията часовник,зада отмерват времето,през което работят,Според нея пробацията е най-цивилизованият начин за налагане на наказания.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.