Правителството финансира с 500 млн. лв. общински проекти

Петък, 17 Януари 2014 15:15

Михаил Михайлов
Правителството финансира с 500 млн. лв. общински  проекти. Областният управител на Пернишка област Михаил Михайлов е изпратил апликационни форми до кметовете на всички общини.

500 млн. лв. от бюджет 2014 са предвидени за финансиране на стратегически регионални проекти. Парите са заложени в Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Ще бъдат финансирани проекти в сферата на ВиК, управление на отпадъци и други свързани с околната среда дейности, транспортна инфраструктура, социална и културна инфраструктура – училища и обучителни центрове, болници и здравни звена, спортни зали и съоръжения, културни, обществени и други публични сгради. Проектите трябва да бъдат в съответствие с програмата на правителството. С предимство ще се ползват проекти и програми, които не могат да се възползват от други източници на финансиране. Няма да се допускат проекти, за които е предвидено финансиране от европейски фондове.

Арх. Михаил Михайлов е изпратил апликационните форми до кметовете на всички общини в областта. Постъпилите проектни предложения ще бъдат депозирани от областния управител в Министерския съвет.

Междуведомствен съвет начело с министъра на финансите ще оценява предложенията. Изпълнението на проектите и тяхното разплащане трябва да приключи в рамките на финансовата година. Областните управители ще контролират изпълнението на одобрените проекти.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.