Акция на КАТ, до лобното място на загиналата 16 годишна велосипедистка

Вторник, 30 Април 2013 14:52
Полиция
Само за няколко часа служители на „Пътна полиция” санкционираха над 10 шофьори за превишена скорост. Над 10 шофьори ще получат електронни фишове за превишена скорост, установени в рамките на няколко часа днес преди обяд. Нарушителите са заснети с мобилна камера в района на местопроизшествието, при което беше прегазено 17-годишно момиче от пиян и движел се с превишена скорост шофьор. Контролът през празничните дни ще бъде засилен и ще се използвани възможностите на всички налични мобилни средства за скорост в региона. Ще бъдат включени в действие и шестте таблета за проверка на задължителната застраховка „Гражданска отговорност”.

Днес на вътрешноградската магистрала представители на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Перник и на Община – Перник извършиха оглед на мястото на инцидента с прегазеното 17- годишно момиче. Специалистите са взели решение, да се изградят неравности на пътното платно, за намаляване на скоростта на движение на моторните превозни средства. Мярката е превантивна, с цел опазване живота и здравето на пътуващите в района.

От „Пътна полиция” напомнят на гражданите, че през почивните дни ще има засилено полицейско присъствие както по главните пътища, така и по второстепенните. Органите на реда ще бъдат безкомпромисни към нарушителите. Препоръката е да се шофира със съобразена скорост, да не се предприемат рисковани изпреварвания и в никакъв случай да не се сяда зад волана след употреба на алкохол.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.