Служители на сектор “Пътна полиция” при ОДМВР – Перник

Вторник, 20 Ноември 2012 14:12
Полиция
проведоха обучение с ученици от община Перник във връзка със Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно- транспортни произшествия - 18-ти ноември 2012г. и безопасно поведение на пътя. На 16.11.2012г. за времето от 10,00ч. до 10,45ч., на път І-1 /Е-79/ км. 285 +600 / кръстовище Драгичево/ с ученици от ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” с. Драгичево се проведе ролева игра за безопасно поведение на пешеходци при преминаване през пешеходната пътека на кръстовището. Учениците разпространяваха на водачите на ППС брошури, съдържащи призиви за спазване правилата за движение. В края на мероприятието учениците положиха цветя върху пешеходната пътека в памет на загиналите при ПТП. Паметта на загиналите беше почетена и от кмета на с. Драгичево. На същата дата от 12,45ч. до 13,30ч. се проведе възпоменателна беседа на тема “Безопасност на движението по пътищата” с учениците от осмите класове на ПМГ “Христо Смирненски” гр. Перник.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.