Днес в гр. Радомир бе открита Детската полицейска академия.

Сряда, 24 Октомври 2012 22:36
Полиция
  • Предишна
  • 1 of 3
  • Следваща
Инициативата е на ОДМВР Перник и е под надслов - „ Да направим Радомир по-добро и по-сигурно място за живеене’’ Откриването започна от 14.00 ч. на площад ‘’Свобода’’ в гр. Радомир. На празника присъстваха зам. областният управител на гр. Перник, кметовете на община Радомир и община Земен, ръководството на ОДМВР Перник, директора на ТДНС - Перник, началника на ТС БОП - Перник, началници на Районни полицейски управления, учители, ученици и родители.

Откриването бе поверено на малката Ния - ученичка от 6 - ти клас на ОУ „Христо Смирненски” в гр. Радомир, облечена в специална полицейска униформа. Самата тя, заедно с другите участници в ДПА - Радомир са избрани с диагностично занятие и ще се обучават в рамките на учебната 2012-13 г., а през месец юни, ще бъде дипломирането на участниците от Детска полицейска академия - Радомир. Събитието се превърна в малък празник за гр. Радомир. Вниманието на деца, родители и гости бе приковано от демонстрациите, извършени от специализирани полицейски части към ОДМВР - Перник и звено ‘’Водачи на служебно куче’’. Децата с нетърпение очакват своето първо занятие в ДПА, което ще се проведе на 26.10.2012г. - празника на гр. Радомир. Тогава те ще патрулират заедно със служители на РУП МВР Радомир по улиците на града.


 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.