Вчера на територията на гр. Перник бе проведена акция

Четвъртък, 11 Октомври 2012 16:15
Полиция
на служители на сектор ‘’Пътна полиция’’ на тема ‘’Управление на МПС от водачи загубили правоспособността си след като са им били отнети всички контролни точки и такива, които управляват с влезли в сила наказателни постановления, след като е изтекъл едномесечният срок за заплащане на наложената глоба''. Проверени са 58 автомобила и водачите в тях. Установени са 47 нарушения на ''Закона за движение по пътищата'', за което са съставени 27 акта за административни нарушения и са наложени 13 глоби с фиш. При акцията са наложени 2 принудителни административни мерки ''Временно спиране от движение на ППС''. За водачи, управляващи с влезли в сила наказателни постановления, след като е изтекъл едномесечния срок за заплащане на глобата е наложена мярка ''Временно отнемане на свидетелството за управление на МПС'' на четирима водачи. Установени са и двама водачи, управляващи МПС след като са загубили правоспособността си. При акцията са връчени 64 броя наказателни постановления на водачи на МПС, с наложени глоби на обща стойност 8250 лева.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.