Нов автомобил за Белодробната болница

Сряда, 03 Декември 2008 15:09
Министърт на здравеопазването д-р Евгений Желев връчи днес ключа на нов автомобил за специализираната болница за белодробни болести в Перник. Лечебницага е сред 6-те специализирани в страната, които получават нови коли.
Министърът връчи ключовете на общо 30 автомобила на директори и управители на областни лечебни заведения, които ще осъществяват дейности в изпълнение на програма „Подобряване на контрола на туберколозата в България“. Автомобилите са с вградена джипиес сисетма, която ще позволи да се реализира наблюдение над тях. 84 милиона лева е общият бюджен на проекта, като 36 млн. от тях са осигурени от държавата, 28 млнл - от бюджетите на общините и 30 млн. са предоставени от глобалния фонд. Програмата се реализира на няколко етапа, като първият транш от настоящия е в размер на 2 млн евро. Част от тези пари са изразходвани за закупуването на автомобилите за спешна помощ. Колите ще се използват за нуждите на 28-те областни мениджъри по туберколоза, които ще осъществяват координационни дейности на регионално ниво между всички институции и организации, ангажирани с контрола на заболяването. Работата по превенция и борба с туберколозата е от изключително значение, в тази връзка новият автомобил ще ни бъде от голяма полза, каза дирекотърт на Белодробната болница д-р Александър Алексиев.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.