В Деня на усмивката 7 октомври: Зъболекари призовават да правим добро

Понеделник, 03 Октомври 2011 14:51

Световен ден на усмивката
  • Предишна
  • 1 of 2
  • Следваща
Безплатни прегледи ще извършват от Асоциацията на денталните мениджъри в България

"Направи добро. Помогни на някого да се усмихне!" На това мото подчиняват своите инициативи членовете на Асоциацията на денталните мениджъри в България /АДМБ/ по случай Световния ден на усмивката. По традиция този „усмихнат ден” се чества всеки първи петък на октомври - тази година датата е седми октомври.

 

На специална пресконференция днес в БТА – София  денталните мениджъри дадоха информация за това как ще популяризират по-широко Световния ден на усмивката у нас. Зъболекарите заявиха, че този ден е повод да напомнят на българите, че истинската, природно създадена усмивка се съхранява чрез редовна профилактика и добро орално здраве.

На пресконференцията присъстваха зам.-председателят на АДМБ д-р Нелия Михайлова, д-р Венцислав Стоев от управителния съвет на организацията, д-р Катя Славова, носител на наградата „Мениджър на дентална практика 2010”  и др.

 

„Ние се присъединяваме към идеята на американския график Харви Бел – автор на този празник и на „усмихнатото човече”– този ден да бъде "посветен на доброто настроение и добрите дела" – споделиха организаторите. По думите им „в началото на есента всеки от нас се нуждае от повече ведрост, оптимизъм, ето защо всеки може да направи добро, да помогне на някого да се усмихне, макар и за един ден. Да го направи според възможностите”.

 

В тази връзка на 7 октомври членовете на асоциацията ще извършват безплатни профилактични прегледи в София, Смолян, Пловдив, Стара Загора, Перник, Благоевград, Елин Пелин и др.

 

Зъболекарите призоваха българските журналисти да „хванат” с фотоапаратите си и видеокамерите усмивките на българските артисти, певци, популярни личности. Да ги отпечатат на страниците на изданията, да ги покажат по телевизията, интернет.

„Попитайте ги как се грижат за своята усмивка. Вашите читатели и зрители нека да оценят коя е най-красивата усмивка. Направете същото и с българските политици – представете усмивките им пред вашите аудитории и ги попитайте: „А какво направихте до днес, за да се усмихват вашите избиратели. И защо, ако се усмихнат, мнозина от тях се оказват обеззъбени”.

 

„Ние сме зъболекари и професията ни е да създаваме усмивки”, казаха още от АДМБ. И припомниха, че само след две седмици в Пловдив е церемонията по връчване на наградите в третото издание на Националния конкурс „Мениджър на дентална практика”, организиран от  асоциацията. „Там ще представим онези наши колеги, които чрез добро управление на своите кабинети и клиники действително помагат на българите да се усмихват” – добавиха в края на пресконференцията представителите на АДМБ.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.