1 056 лева става средната брутна заплата на лекарите

Сряда, 29 Октомври 2008 18:24
С 20 до 100 процента ще бъдат увеличени заплатите на медиците от Диагностично-консултативния център едно в Перник, съобщи управителят д-р Георги Драганов. Диагностично консултативният център работи в сферата на извънболничната дейност по 15 клинични и профилактични специалности. Лечебницата вече има договор с шест здравноосигурителни дружества. Благодарение на доброто взаимодействие с тях трудовите възнаграждения на седемдесет и тримата медици се повишава. Средната брутна заплата на лекарите става 1056 лева за месец, за медицинските сестри ще надхвърля 450 лева, а лабораторните специалисти ще получават приблизително 508 лева. Съвместно с РИОКОЗ от две седмици ДКЦ работи по поръчка на здравното министерство по научен проект. Правят се изследвания на щитовидната жлеза в рисковите групи. В рамките на проучването са били прегледани 200 деца и 340 възрастни, сред които и бременни жени. Обощените резултати ще бъдат готови през следващата седмица.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.