Кристиян преместен в Болница "Токуда"

Вторник, 21 Октомври 2008 20:20
17-годишният Кристиян Каменов е преместен от Пернишкия профилакториум в столичната болница „Токуда“. Момчето повече от три месеца е в състояние на будна кома, причинена от тежки увреждания на мозъчната кора, след катастрофа предизвикана от пиян шофьор. В софийската клиника Кристиян е придружен от майка си Антоанета. Преместването на Криси стана възможно, благодарение на щедростта на дарители, които продължават да превеждат средства за лечението му в откритите банкови сметки. След като специализиран лекарски екип се запознае със състоянието на момчето, ще се реши какви изследвания и процедури да бъдат направени, и какво лечение да се предприеме. До столицата Криси е бил съпроводен от бившия състезател по борба Антон Макариев, който преди 4 години е лежал в същата стая на същото легло в Профилакториума. Неговото състояние е било много тежко, но се е възстановил и два пъти от тогава е ходил в Америка на гости на дъщерите си. Проблемът с рехабилитацията на децата, пострадали при пътно-транспортни произшествия, и получили в последствие тежки черепно-мозъчни травми, е много голям -това стана ясно днес на първата пресконференция на новоучредената Фондация „Ангели в беда“. Основната цел на организацията е да обедини родители на пострадали деца и дарители, които заедно да помогнат за възстановяването им. Родителите срещат огромни трудности с преодоляването на психологическата травма в семейството, имат затруднения при отглеждането на децата при продължаващото лечение. Ето защо им е необходима и специализирана помощ, смятат от фондацията .
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.