Заразните болести - в нормата за сезона

Сряда, 10 Август 2011 13:35

Болница Рахила Ангелова
Броят на случаите на грип и остри респираторни заболявания е в нормални за сезона граници. В справката на Регионалната здравна инспекция преобладават чревните инфекции.

Инфекциозните и заразните болести в региона, отчетени през първата седмица на август, са сравнително малко – едва 19 на 10 000 души. Най-голям е делът на заразените с ентероколит – 10. Болните са жители на Перник, Радомир и Брезник, те се лекуват в инфекциозното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение „Рахила Ангелова“. При въздушно-капковите инфекции са регистрирани 4 случая на варицела. Заразата е засечена в Перник, Брезник и село Мещица. Болните са под наблюдението на личните си лекари. Жена на 46 години се е заразила от лаймска борелиоза. Лечението се провежда в стационара на пернишката болница. Няма регистрирани епидемични взривове и взривове от вътре-болнични инфекции. За периода са извършени 44 систематични проверки, 16 – по системата RAPEX, и още 17 – по наредбата за тютюнопушенето в заведенията. Съставени са два акта заради пушене на неразрешено място. Взети са проби от 20 водоизточника в областта, както и две проби от бутилирани минерални води.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.