стартира кампания в полза на кърменето

Сряда, 10 Август 2011 12:10

Перник
Информационна кампания в подкрепа на кърменето организира Регионалната здравна инспекция в Перник. Чрез нея ще бъдат разяснено защо този начин на хранене е по-здравословен за новородените.

Все по-често младите майки се отказват от кърменето и хранят бебетата си с предлаганите на пазара готови продукти. Това обаче не е най-здравословният и правилен начин за отглеждане на новороденото. Майчиното мляко е продуктът, който в най-голяма степен дава здравословен старт на малкия човек. Ето защо младите жени трябва да бъдат подкрепени в решението си да кърмят своите бебета. В тази връзка Регионалната здравна инспекция в Перник организира кампания под мотото: „Кърменето- хранене и общуване“. По време на провеждането на инициативата перничанки ще бъдат запознати с предимствата на този метод – той е не само хранене на бебето, но и вид общуване между него и майката. Ще бъдат популяризирани следните послания: „Да кърмим децата си, означава да им осигурим най- здравословната храна“ и „Кърменето - пълноценен начин да общуваме с децата си“. В рамките на кампанията ще бъдат разпространявани информационни материали, ще бъдат предлагани и консултации на бременни жени и млади майки. Всички желаещи ще могат да зададат интересуващите ги въпроси относно кърменето в 39- и акушеро- гинекологичен кабинет в сградата на поликлиниката до 12- и август.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.