Заразите по-малко в сравнение с миналия май

Сряда, 15 Юни 2011 13:50

Болница Рахила Ангелова
Рязко са намалели случаите на заразни болести в Перник през май тази година в сравнение със същия период на миналата. Това сочи справката на Регионалната здравна инспекция.

Жена на 47 години от Перник е приета в болница с диагноза вирусен менингит. Пациентката е настанена в Инфекциозно отделение, а състоянието й се подобрява. Лицата, които са контактували с нея, са под наблюдението на личните им лекари. 17 души са хоспитализирани с различни заразни заболявания. Шестима са с ентероколит, двама са с ламблиоза и един – с аскаридоза. Нормална за сезона е била заболяемостта през месец май в региона. 111 души са пипнали варицела, като за същия период на миналата година те са били многократно повече - 949. 12 души са лекувани от остър вирусен хепатит, още толкова – от ентерит и ентероколит. Регистрирани са четири случая на лаймска борелиоза и един на ламблиоза, за същия месец на 2010 година случаите са били съответно 17 и 30. Бум е имало тогава на морбили – 260 заразени, сега няма нито един регистриран, справката сочи рязко намаление на болните с туберкулоза – при 74 за предишния период, сега има петима заболели. Тогава са регистрирани 29 души със скарлатина, 9 – със сифилис, един със СПИН и 8 – с колиентерит. През месец май тази година не са поставяни такива диагнози на пациенти от областта.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.