Справка - РЗИ

Вторник, 31 Май 2011 11:53

Болница Рахила Ангелова
Броят на заболелите от грип и остри респираторни инфекции през миналата седмица е в рамките на нормалното. Това показва справката на Регионалната здравна инспекция.

За миналата седмица заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания е в нормални граници - регистрираните случаи са 29 на 10 000 население. Диагностицирани са и 26 пациенти със заразни болести. Четирима мъже са с чревни инфекции. Те са приети в здравно заведение с ентероколит. От остър вирусен хепатит е заболял мъж на 56 години от град Радомир. Болният е настанен за лечение в Инфекциозно отделение на МБАЛ - Перник. Регистриран е и един случай на Ламблиоза. За миналата седмица от варицела са се заболели 19 души, срещу 20 за предходната. Всички регистрирани са жители на Перник. Болните са на възраст между 2 и 36 години. Те се лекуват амбулаторно от личните си лекари. Само един случай на Белодробна туберкулоза има в пернишко срещу 2 за предходната седмица. Няма регистрирани хранителни взривове и взривове на вътреболнични инфекции. За миналата седмица служителите в Регионалната здравна инспекция са извършили 29 систематични проверки на обекти с обществено предназначение, 16 - по наредбата за тютюнопушене в хранителни обекти и 3 - по жалби на граждани. Взети са 23 проби вода. Издадено е едно предписание за извършване на хигиенни мероприятия.

/ТВ "Кракра"/

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.